vineri, 29 mai 2015

Ediția din 30 mai 2015 Filosofia ca terapie. Practici curative în consilierea filosofica


În ambianța culturală românească s-au produs, cel puțin în ultimul deceniu, o serie de modificări de percepție privind rolul pe care-l poate avea filosofia asupra ameliorării calității vieții noastre cotidiene.
Între altele, ideea că filosofia poate fi instrumentată într-un sens terapeutic, prin subtile dialoguri de consiliere realizate cu profesioniștii domeniului, prinde tot mai mult rădăcini în conștiința acelora dintre noi care sunt frământați de probleme ce nu pot fi înlăturate cu ajutorul unui tratament medicamentos. Multiplele cabinete de consiliere filosofică, înființate recent, depun mărturie că iubirea de înțelepciune nu și-a pierdut componentă curativă originară, socratică, și că accesul la resursele sufletești interne de autovindecare, dacă suntem corect îndrumați, ne este permis tuturor.
Ce tipuri de probleme existențiale, specifice omului sănătos neliniștit, abordează consilierea filosofică? Care sunt mecanismele și etapele consilierii filosofice? Există texte filosofice „canonice” invocate în sedințele de consiliere?
Acestea sunt principalele interogații pe care vă propun să le adresăm d-lui Laurențiu Staicu, consilier filosofic, conf. univ. dr., Directorul Departamentului de Filosofie Teoretică, Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Va astept intervențiile radiofonice la numerele de telefon 021/311.12.40, 021.319.05.05, în ultimul segment al emisiunii, adică între 17.30-17.45.

Invitat: conf. univ. dr. Laurențiu Staicu 
Inregistrarea emisiunii este postată pe adresa: 
http://www.radioromaniacultural.ro/planeta_radio_izvoare_de_filosofie_luna_mai_2015-31293

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu