luni, 30 martie 2015

Ediția din 18 oct. Filosofia în agora. De la critica culturii la cultura criticii

                                        Invitat: conf. univ. dr. Adrian Niță

Oare câți dintre noi, iubitorii de cultură, nu au remarcat frumusețea și desăvârșirea stilistică a unor texte filozofie și, deopotrivă, mesajul filosofic al unor multiple texte literare. Ni se întâmplă, nu de puține ori, să revenim în lecturile noastre tocmai pentru plăcerea estetică produsă de un text filosofic ori pentru ideile și mesajul filosofic al unor opere literare de toate genurile, de la roman la articolele de gazetă.
Ei bine, plecând de la această experiență trăită de fiecare dintre noi, vă invit astăzi, dragi prieteni, să facem un schimb de opinii despre stilul literar al filosofiei și, complementar, despre filosofia exprimată în lucrările literare.
Pretextul acestui subiect de dezbatere mi-a fost sugerat de aparția recentă la Editura Tractus Arte, a unei incitante lucrări, Filosofie și literatură. Eseuri și cronici de tranziție semnată de cunoscutul filosof, cercetător și eseist, Adrin Niță, conferențiar la Universitatea din Craiova, invitatul ediției din această sâmbătă a Izvoarelor de filozofie.
            Cum vedeți dvs. relația dintre filozofie și literatură? Lecturile literare și filosofice constante ale dvs. sunt motivate de plăcerea estetică sau de pasiunea pentru idei și cunoaștere?
Astept intervențiile dvs. radiofonice la cunoscutele telefoane ale RRC.

Inregistrarea audio a dezbaterii o gasiti pe pagina Radio Romania Cultural la adresa:  

http://main.radioromaniacultural.ro/planeta_radio_izvoare_de_filosofie_luna_octombrie_2014-24362

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu