luni, 25 februarie 2013

Ediția din 23 febr. Povestea iubirii la români. Dragobetele – interpretări istorico-filosofice


Invitat: acad. Alexandru Surdu 



Filozofia este interesată nu doar de investigații interioare, proprii domeniului ei de analiză, cât și de cercetarea unor importante segmente de cultură tradițională ce aduc în fața noastră un repertoriu comun de cuvinte fundamentale ce aparțin atât filosofiei cât și înțelepciunii ancestrale.
Între acestea cuvântul „iubire” pare a fi de prim plan, din moment ce filosofia este, cum știm cu toții, iubire de înțelepciune, o expresie ce conservă, într-un fel sau altul, nuclee de sens ale tradiționalelor cuvinte puse în relație: iubire și înțelepciune.
Ei bine, despre iubirea la români vom vorbi în ediția din 23 februarie, când ne pregătim cu toții de sărbătoarea de Dragobete, ziua în care românii celebrează acest sentiment profund ce lucrează, cu sau fără voia noastră, în sufletul fiecăruia dintre noi. Dezbaterea va aduce în prim plan cercetările filosofice întreprinse de acad. Alexandru Surdu în universul culturii tradiționale, inclusiv în lumea atât de fascinantă a „duhului sărbătorilor”. 
Întâmplător sau nu, ziua de Dragobete coincide și cu ziua de naștere a invitatului emisiunii d-l acad. Alexandru Surdu, căruia îi urăm: La mulți ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu