marți, 3 ianuarie 2012

Ediţia din 7 ian 2012. Retrospectiva evenimentelor filosofice din 2011

Invitat: conf. univ. dr. Adrian Niţă

Ediţia din 7 ianuarie a primei noastre întâlniri pe calea undelor din anul 2012 este, cum vă aşteptaţi desigur, o emisiune retrospectivă. Aşa cum am procedat şi până acum la fiecare început de nou an, vom vorbi despre cele mai importante evenimente filosofice din anul 2011: simpozioane şi conferinţe naţionale şi internaţionale, aniversări, celebrări şi comemorări de mari gânditori, români şi străini, apariţiile editoriale: cărţi de autor, articole ştiinţifice şi eseuri cu impact public, traduceri etc. A se vedea rubrica Evenimente 2011 de pe bara de meniuri a acestui blog.

Ca de obicei, vă invit şi la începutul acestui an să facem un schimb de opinii pe marginea celor mai importante evenimente filosofice ale anului trecut, într-o încercare firească de rememorare şi comentariu.

Cum aţi perceput dumneavoastră viaţa filosofică românească în anul 2011? Ce evenimente v-au marcat şi au lăsat urme în memoria şi sensibilitatea dvs.? Ce eveniment filosofic a fost semnificativ pentru dvs. în anul recent încheiat? Ce cărţi de filozofie v-au impresionat în 2011? Aştept ca de obicei intervenţiile radiofonice la cunoscutele telefoane ale RRC.

Vom fi însoţiţi în acest periplu rememorativ de către d-l conf. univ. dr. Adrian Niţă, cercetător la Institutul de filosofie şi psihologie „C. Rădulescu-Motru”, al Academiei Române, care a făcut şi în acest an efortul de a sintetiza cele mai importante date ce au marcat viaţa filosofică în anul 2011.



2 comentarii: